Skip to content
Ashbridge Street, Westminster was designed using Passivhaus principals and was winner of the Constructing Excellence BIM / Digital Construction Awards.

Ashbridge Street

Westminster City

Client: Westminster City Council
Project Value: £8m
Brief: Redevelopment of site to provide new affordable housing
Sustainability Initiatives: Biosolar roof, rainwater harvesting for irrigation, rationalisation of surrounding courtyard to maximise opportunities for planting.

26 affordable homes are proposed on the site of a disused office in the Church Street area of Westminster. The proposal allows for the improvement of the surrounding courtyard area, turning an under-used, grey space into a vibrant, green garden area for new residents and existing residents of adjacent housing blocks. Climbing plants up the facades of the building and a biosolar roof will further add to the greening of the area, helping to initiate the Church Street Masterplan’s ambition for increased green infrastructure. The scale and massing of the building have been carefully designed to create as many new homes as possible while creating a positive impact on the immediate neighbourhood.

Awards:

  • Winner: Constructing Excellence Awards – Digital Construction Award 2019
  • Shortlisted: London Construction Awards – Excellence in BIM / Digital Construction Award 2019